luni, 10 iunie 2013

Despre arsurile solare

Arsurile solare

 soare 
Stim cu totii ca expunerea la soare corect  este benefica atat pentru copii cat si pentru adulti . Pe langa beneficiile de ordin estetic favorizeaza absorbtia si fixarea calciului si fosforului  in oase, sinteza de vitamina D ( combatand astfel rahitismul la copii), combate starile depresive si intareste sistemul imunitar.
Insa expunerea prelungita la soare fara a folosi obiecte vestimentare adecvate si lotiuni cu factor de protectie UV ne va aduce pa langa  arsuri, roseli, descuamari ale tegumentului si alte neplaceri cum ar fi riduri aparute prematur, cancer de piele, boli autoimune, boli cardio-vasculare, insolatie, probleme de vedere .
Pentru prevenirea neplacerilor create de expunerea la soare trebuie sa urmam cateva sfaturi date de medici:
- evitarea expunerii excesive direct la soare ( a se folosi obiecte vestimentare adecvate, umbrele de soare, ochelari de soare)
- lotiuni cu factor de protectie UV ridicat
- hidratare cu lichide ( cel putin 2 litri de apa)
- evitarea bauturilor alcoolice
PONT 
Introduceti in lotiunile obisnuite de plaja ulei de morcovi, ulei din seminte de catina,ulei de lavanda. 
Uleiul de morcovi favorizeaza bronzul uniform si il prelungeste, este antioxidant, radiant si revitalizant.
Uleiul din seminte de catina este nutritiv, vitaminizant, protector solar la nivel celular,calmant, antirid si reduce roseata.
Uleiul de lavanda pe langa proprietatile sale calmante la nivel psihic, reduce roseara si iritatiile, se poate incorpora in lotiunile after sun pentru calmarea arsurilor solare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu