luni, 24 iunie 2013












Aspectul mainilor si a ingrijirii unghiilor a fost mereu o preocupare pentru femeia moderna mai ales in ultimii ani cand in Romania a aparut gelul, acrilul si mai nou oja semipermanenta care castiga din ce in ce mai mult teren in fata manichiurii obisnuite.
Ce este oja semipermanenta?
 Este un hybrid intre gel si lac de unghii, cu o textura usor lichida. Anumite oje semipermanente sau gel-lacuri sunt imbogatite cu vitamine astfel incat unghia beneficiaja si de tratament si creste mai sanatoasa si mai repede.

Pasul I: Se pregateste unghia naturala prin definirea bordului liber(varful unghiei), se impinge cuticula si se aplica gel de curatare sau se taie, se degreseaza unghia cu ajutorul unui degresant special cu o dischete care nu lasa scame, se aplica primer dupa caz, apoi primul strat baza si se usuca in lampa UV 2 min sau LED 30 sec.
Pasul II:  Se aplica primul strat de oja in culoarea dorita si se usuca la lampa UV 2 min, LED 30 sec.( atentie se va aplica un strat subtire altfel oja va curge pe margini si cuticula si va avea un aspect neingrijit), se aplica stratul doi si daca este nevoie si stratul trei in functie de intensitatea si consistenta ojei. Se usuca intre straturi la lampa.
Pasul III: Se aplica top coat care confera un luciu intens si de durata si protejeaza culoarea. Se usuca la lampa la fel ca oja si apoi se indeparteaza stratul lipicios cu o discheta imbibata cu degresant .
Pont : Inainte de top coat puteti realiza modelul dorit cu accesorii de nail art.
Pasul IV: Indepartarea ojei se face prin pilirea stratului lucios de la suprafata si nu mai mult cu o pila cu grit 180 apoi se imbiba dischete demachiante sau buretei speciali, clipsuri etc., cu solutie speciala si se lasa 15 minute apoi cu ajutorul unui betisor din lemn se impinge usor oja .

Sa incep cu cel mai important : durata de viata a unei manichiuri cu oja semipermanenta este de minim 2 saptamani si poate ajunge pana la 3 sau chiar 4 saptamani in functie de timpul de crestere al unghiei fata de oja normala care dureaza maxim 4 zile si in acest timp isi pastreaza intensitatea culorii si luciul.
Se aplica foarte repede 40-50 min avand in vedere ca necesita uscare in lampa.
Poate fi imbogatita cu vitamin ceea ce face ca unghia sa fie mai sanatoasa si de aceea se recomanda femeilor cu unghii exfoliate si casante.
Poate fi aplicata si peste unghii scurte sau foarte lungi, peste gel sau acril.
Nu ingroasa unghia la fel ca gelul sau acrilul astfel aceasta are un aspect natural.
Indepartarea ojei semipermanente sa face in 15 minute si nu afecteaza unghia .
Coastul este intre 50 si 100 ron in functie de salonul ales.

Dezavantajele ojei semipermanente
Pentru aplicarea la domiciliu trebuie sa achizitionati un minikit care sa contina o lampa UV sau LED ,primer, baza, culori, top coat, pile si buffere, solutii de degresare si indepartare a ojei.
Nu puteti realiza alungirea patului unghial si nici nu puteti aplica tips deoarece consistenta ojei nu permite acest lucru.














Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu