joi, 20 iunie 2013



Masti naturale  pentru fata ,corp si par

Din cand in cand corpul nostru si in special fata  si parul au nevoie de un moment de rasfat. Cel mai sanatos rasfat este aplicarea unei masti din ingrediente  naturale si aici putem sa alegem dintr-o multime de variante, fructele sau preparatele din argila si alte preparate homemade. De retinut este ca o masca va avea efect maxim atunci cand este aplicata pe pielea si parul curate, fara reziduri de crema, make-up, praf, sebum, produse de styling etc.


Intotdeauna un par si scalp uscat vine la pachet si cu inestetica matreata,sau un par gras cu nedoritul exces de sebum, pentru combaterea acestor neplaceri iti recomand urmatoarele masti:
Sucul de la o lamaie se va amesteca cu o lingura de ulei de argan – uleiul de argan iti va hrani scalpul si firele de par in profunzime, aplica aceasta masca timp de 30 de minute vreme de 1 luna
Combina o cana de iaurt cu o lingura de ulei de ylang-ylang si aplica pe parul umed, mentine masca timp de 10 minute si apoi clateste si samponeaza in mod obisnuit. Vei avea un par mai ascultator.
Amesteca miere cu un galbenus de ou si putin unt de she ape parul umed, mentine timp de 30 de minute si apoi clateste si samponeaza. Aceasta masca are rolul de ati repara parul uscat si deteriorat.
Se amesteca miere cu sucul de la o lamaie si se aplica pe parul umed, se mentine 15 minute si apoi se clateste si samponeaza.

Masti pentru fata
Amesteca o lingura de argila verde cu 5 picaturi d ulei de neem si aplica pe tenul curat timp de 15 minute. Argila verde ajuta in reglarea excesului de sebum iar uleiul de neem este antibacterian si ajuta la vindecarea acneei.
Paseaza o piersica coapta si amesteca cu 1 lingura de miere pentru hidratarea profunda atenului
Amesteca intr-un bol drojdie de bere , un varf de lingurita de argila rosie si 2 picaturi de ulei de argan , se aplica pe pielea curate si uscata. Pentru tenurile deshidratate si terne.
Pentru un puternic efect antioxidant si o curatare profunda  prepara o masca din 2 linguri de pudra de cacao si o lingurita de apa de rozmarin ce are efect asupra tenurilor grase, mixte si acneice.

Masti pentru corp
Amestecati 200g de iaurt cu o banana coapta si aplicati pe zona decolteului si abdomen si lasati sa actioneze 20 minute apoi indepartati cu un servetel fin si clatiti cu apa calduta. Rezulta o piele  mai fina si  vizibil hidratata.
Zatul de la cafea ( fara zahar) se amesteca cu 1 lingura de ulei de masline si o lingurita de ulei de morcovi. Aplicati pe picioare, fese si solduri. Aceasta masca are efect aniticelulitic datorita cafeinei din zatul de cafea si hidratant datorita uleiului de masline si morcovi, acesta din urma va lasa pielea usor colorata.

Omogenizati 100g-300g argila gej(in functie de zona de aplicare) cu ulei essential de cedru si impachetati zona unde ati aplicat cu folie de plastic timp de 20 min. Aceasta masca are effect anticelulitic, hidratant si revitalizant.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu