miercuri, 12 iunie 2013

Beneficiile ceaiurilor medicinale





Inca din cele mai vechi timpuri este  cunoscuta actiunea binefacatoare a ceaiurilor medicinale si ca adjuvant in tratarea anumitor boli. Iata cateva exemple de ceaiuri c ear trebui sa le avem la indemana:
Ceaiulde tei –  este bun pentru insomnie, nervozitate, raceala si gripa,migrene si colici intestinali (intern) si sub forma de inhalatii si gargara sub forma de infuzie in caz de stomatita, faringita, laringita si amigdalita (extern).
Ceaiul de menta – este bun pentru tulburari gastro-intestinale, balonari (intern) si pentru inhalatii in caz de gripa si raceala ajuta la desfundarea cailor respiratorii, sinuzita, astm si bronsita (extern).
Ceaiul de musetel – este bun pentru ca reduce edemul la nivelul pielii, antibacterian si antiinflamator.Musetelul mai este folosit si ca adjuvant in colici intestinale, enterocolite, diaree,gastrite, infectii renale, astm bronsic si in boli de ficat.
Ceaiul de galbenele – este folosit ca infuzie pentru tratarea acneei, ulcerului gastric si duodenal, inflamatii ale colului uterin, micoze, boli de ficat, arsuri si degeraturi.
Ceaiul de tataneasa – este cunoscut ca si ceai anticancerigen printer multe alte intrebuintari cum ar fi diminuareadezvoltarii tumorilor si  inflamatiilor, vindeca rapid ranile, remediu contra herniei, se foloseste pentru tot felul de entorse, favorizeaza cicatrizarea si regenerarea tesuturilor.
Ceaiul de coada soricelului – este folosit in tratarea anorexiei, hemoroizilor, hipermenoree si dismenoree, are proprietati de calmare si dezinfectare, antiinflamator, antiseptic, boli ale vezicii urinare.
Ceaiul de trei frati patati – este unul din cel mai puternice detoxifiante din flora medicinala mondiala. Se foloseste pentru alergii, astm, hipertensiune, guta si reumatism,bronsita, tuse convulsiva, cancer de san, cancer pulmonar, sclerodermie, adjuvant in lupus eritematos si cistite, infectii alimentare, primul ajutor in intoxicatii, adjuvant in epilepsie la copii, rinita si rinosinuzita, leucoree.
Ceaiul de cimbrisor – efect curativ in laringite, traheite, infectii respiratorii, tuberculoza, stimuleaza functiile hepatice, are rol in dischinezie biliara, enterocolite, enterite, dureri de stomac, crampe abdominale, aerofagie, meteorism intestinal, hemoragii interne, rheumatism, scleroza in placi, stari de oboseala, anemie, stimuleaza memoria.
Ceaiul de sunatoare -  este folosit ca si antidepresiv, antiviral,antiinflamator, diuretic, antiseptic, cicatrizant.
Ceaiul de papadie – este folosit in obezitate, boli de ficat, normalizeaza circulatia sangelui, mareste pofta de mancare la convalescenti si are actiune diuretica.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu