Cafeaua
verde
Ce
este cafeaua verde?
Inainte sa devina maro datorita prajirii si
diverselor procesari la care este supusa cafeaua este verde
in stare cruda, necoapta sau procesata. Etapele de procesare a cafelei
verzi sunt putine si includ spalarea de
mai multe ori si apoi sunt uscate la soare, astfel incat nu sunt implicate
pesticide, chimicale sau substante artificiale.
Cafeaua verde are acelasi gust ca si cea prajita dar
are o aroma mai intensa si isi pastreaza
mai bine proprietatile curative.
Beneficii
aduse de consumul de cafea verde
Printre beneficiile aduse de consumul a 2 cesti de cafeaua verde pe zi se numara
:
-
reglarea metabolismului,
-
antioxidant puternic ce lupta impotriva
radicalilor liberi si previne cancerul,
-
tonic cerebral ,
-
ajuta la eliminarea kilogramelornedorite datorita continutului ridicat de acid clorogenic,
-
diminueaza riscul de diabet,
-
ajuta la depurarea ficatului si creste
eficienta medicamentelor.
Cel mai intalnit derivat este uleiul din cafea
verde care este un antioxidant puternic
si datorita continutului ridicat de substante nesaponificabile este foarte
raspandit in industria cosmeticelor. Acest ulei este bogat in fitosteroli ce
ajuta la o absorbtie si hidratare rapida a pielii.Uleiul din caféa verde este
folosit cu precadere in compozitia cremelor si tratamentelor anticelulitice.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu