luni, 24 iunie 2013



Cafeaua verde



Ce este cafeaua verde?

Inainte sa devina maro datorita prajirii si diverselor procesari la care este supusa cafeaua  este verde  in stare cruda, necoapta sau procesata. Etapele de procesare a cafelei verzi sunt putine si includ spalarea  de mai multe ori si apoi sunt uscate la soare, astfel incat nu sunt implicate pesticide, chimicale sau substante artificiale.
Cafeaua verde are acelasi gust ca si cea prajita dar are o aroma mai intensa  si isi pastreaza mai bine proprietatile curative.

Beneficii aduse de consumul de cafea verde

Printre beneficiile aduse de  consumul a 2 cesti de cafeaua verde pe zi se numara :
-          reglarea metabolismului,
-          antioxidant puternic ce lupta impotriva radicalilor liberi si previne cancerul,
-          tonic cerebral ,
-          ajuta la eliminarea kilogramelornedorite datorita continutului ridicat de acid clorogenic,
-          diminueaza riscul de diabet,
-          ajuta la depurarea ficatului si creste eficienta medicamentelor.


Cel mai intalnit derivat este uleiul din cafea verde  care este un antioxidant puternic si datorita continutului ridicat de substante nesaponificabile este foarte raspandit in industria cosmeticelor. Acest ulei este bogat in fitosteroli ce ajuta la o absorbtie si hidratare rapida a pielii.Uleiul din caféa verde este folosit cu precadere in compozitia cremelor si tratamentelor anticelulitice.










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu